Nyheter

24 maj, 2021

Herrlagets matchställ blir sponsorfria – ett initiativ för att uppmärksamma Min Stora Dag

Det finns barn som åker oftare till sjukhus än till träning. De barnen vill vi i Örebro Innebandy hjälpa. Inför säsongen 2021/22 släpper även vårt allsvenska herrlag sina sponsorer på matchställen, till förmån för stiftelsen Min Stora Dag.

Stiftelsen Min Stora Dag hjälper svårt sjuka barn att uppfylla sina drömmar. En Stor Dag kan exempelvis vara att få träffa sin idol, att få resa iväg på ett äventyrsläger eller vad som helst som barnet fantiserar om och som kan ge ny kraft mot sjukdomen.

Sedan 2019 har ungdomslagen i Örebro Innebandy spelat utan sponsorer på matchkläderna. Istället pryds tröjorna av logotypen Sportkompis Min Stora Dag. Nu tar föreningen steget fullt ut och låter även det allsvenska herrlaget spela helt sponsorfritt under nästa säsong.

– Det är ett initiativ för att ytterligare uppmärksamma Min Stora Dag som vi tycker gör ett väldigt fint och bra arbete. Grunden till hur allt började är helt enkelt att vi ville lära våra ungdomar att förstå vikten av att hjälpa till och jobba för andra barn som inte har samma förutsättningar, säger Henrik Axling, en av initiativtagarna från Örebro Innebandy.

”Vårt mål har varit att få ihop 200 000 kronor till Min Stora Dag”


Initiativet att spela sponsorfritt och ge fullt fokus till Mina Stora Dag är det första i den allsvenska innebandyligan. Henrik berättar att föreningen är stolt över att kunna genomföra det här och att det handlar om att förändra värderingar.

– Flera av ledarna i föreningen vet hur mycket en Stor Dag kan betyda och det vill vi att fler ska uppmärksamma. Känslan av att hjälpa till är fantastisk. Jag tycker redan att vi har fått bra gensvar från marknaden och det märks att även företag gillar att vi tar ansvar.

Under åren som Sportkompis till Min Stora Dag har Örebro Innebandy bland annat anordnat insamlingsaktiviteter för företag samt engagerat lagen med försäljning där pengarna gått till föreningens Min Stora Dag-insamling.

– Vi har redan samlat in över 90 000 kronor till Min Stora Dag. Vårt mål när vi startade den här satsningen för ungdomslagen var att få ihop 200 000 kronor på tre år. Nu hoppas vi att vi kan höja våra insamlingsmål och att ännu fler får upp ögonen för initiativet. Det vore också kul om fler lag i Allsvenskan följer efter. Det är viktigt med bra förebilder inom sporten.

Vill du också bidra? Här hittar du vår digitala insamling till Min Stora Dag.

Kontaktuppgifter till intervjupersoner

Henrik Axling
076-408 13 85
henrik.axling@orebroinnebandy.se

Marcus Hjelm
070-547 06 14
marcus.hjelm@nordlo.com