Nyheter

25 mars, 2022

JAS-tjejerna siktar högt: ”Vi är tillsammans i med- och motgångar”

Innebandybollarna susar och skratten ekar i Idrottshuset i Örebro när JAS-tjejerna bygger sarg inför en av sina många träningar. Det här har de gjort tillsammans förut, ända sedan barnsben. Nu börjar laget nå en ålder där den hårda träningen verkligen visar resultat.

– Vi vill ju bli så bra som vi kan bli, säger lagets kapten och center Nora Otterborg. Vi är ett ganska ungt lag så vi vet att vi behöver satsa för att nå dit vi vill.

Nora som är född -04 går andra året på gymnasiet, men i laget finns både äldre och yngre förmågor. Den äldsta i laget är född -03 och de yngsta -06. Tillsammans spelar de i Juniorallsvenskan för Örebro IBF Utveckling och tränar hårt för att hävda sig mot de lag som ofta är äldre.

– Fyra träningar i veckan är det man får ge liksom, så vi tränar en del, men det är kul. Att vara med laget är det roligaste. Hela lagsammanhållningen. Vi är ett lag i med- och motgångar som förlorar tillsammans och vi vinner tillsammans.

 

Träningen ger resultat


Den hårda träningen ger resultat. Nora som är en av de äldre i laget går redan på gymnasiet med innebandysatsning på NIU. Bland 05:orna går två av tjejerna på NIU, och 06:orna som börjar gymnasiet till hösten har alla sex från laget som sökt till NIU i Örebro fått en plats. Och det slutar inte där.

– Vi har också två tjejer som blivit erbjudna platser på RIG i Umeå till gymnasiet. Det är superkul, berättar lagledare Petra Wedén.

Varje år söker cirka 1100 elever till RIG och NIU i innebandy, men bara drygt 400 erbjuds plats på både dam- och herrsidan varav endast 14 på Riksinnebandygymnasiet i Umeå.

– Det är väldigt roligt att vi som förening med ett underlag som inte är jättestort, kan nå sådana framgångar. Det är ett sammansvetsat lag och många i laget har ju spelat ihop sen de var hur små som helst. Jag tror det här också är ett gott kvitto på att vi haft bra träningar, säger Petra och fortsätter:

– Vi är verkligen superstolta över tjejerna och jag skulle också vilja lyfta fram att vi har haft fantastiska tränare hela tiden. Vår huvudtränare Henrik Löwdahl och Andreas Åkerling. Micke Malm som stödtränare och bästa materialansvarige och Andreas Wedén som stödtränare.