Nyheter

4 februari, 2021

Vill du vara med? -En nysatsning på herr junior innebandy


-En nysatsning på herr junior innebandy


Vi har fått en del frågor under säsongen om att starta upp en juniorverksamhet i föreningen Örebro Innebandy utveckling, i första hand för ungdomar födda 2005-2004 med möjlighet för ett antal 03:or att delta. Finns ett stort intresse hos 03 skapas en egen grupp.

Vi går nu ut med en förfrågan o vill se om intresse finns, nedan kan ni läsa om hur vi tänkt oss i ursprungsläget men detta kan förändras beroende på intresse (serier, ålder, antal spelare mm). Tanken är att vår juniorverksamhet är en förberedelse för att kunna ta klivet in i några av våra seniorlag.
Ambitionen är att hitta 16–20 träningsvilliga spelare och ge dem en långsiktig utbildning över de kommande åren mot seniorverksamhet. Bygga en stark organisation kring laget med bas i föräldragruppen medan tränarna är externa. Träning sker i idrottshuset.

Under säsongen 21/22 är primära målet att spela HJ 17 för att kommande säsonger spela JAS och HJ, allt efter intresse och gruppens utveckling/förmåga.

Två huvudtränare finns klara och vi kommer jobba med en extern fys-tränare i form av företaget Vinnarspåret som även erbjuder fysioterapi. Vi ser det som extremt viktigt att bygga upp den fysiska förmågan för att för bra prestation och för att långsiktigt vara skadefri.
Under vår/sommar kommer vi träna två fys-pass/vecka samt ett till två innebandypass.
Egenträning under några veckor i sommar.
Försäsong = 2 Fyspass + 2 innebandypass.
Matchsäsong = 1 Fyspass + 2–3 Innebandypass + match.
Vi kommer ha ett antal provträningar då innevarande matchsäsong 20/21 är klar där vi också kommer presentera helhets upplägget för spelare och vårdnadshavare.
Är du intresserad av denna verksamhet och löpande vill få mer information så skicka dina uppgifter till henrik.axling@orebroinnebandy.se.
För frågor o funderingar kontakta Henrik Axling 076-4081385
Se vår hemsida för mer information om föreningen https://orebroiu.se/#nyheter